tag:blogger.com,1999:blog-5319999100702483563.post1700576900937173680..comments2023-01-03T03:53:33.304-08:00Comments on Naturalne Probiotyki: Zdrowe, probiotyczne napoje z wodą kefirowąkrystynahttp://www.blogger.com/profile/06601147712863712118noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5319999100702483563.post-39808679009675073382013-01-11T03:41:05.866-08:002013-01-11T03:41:05.866-08:00Witaj Olu,
podobnie ja też uwielbiam wodę kefirow...<br><br />Witaj Olu, <br><br />podobnie ja też uwielbiam wodę kefirową, chociaż zimową porą używam jej dużo rzadziej.<br><br />Co do Twojego zapytania - kto może pić wodę kefirową? <br><br />Ja myslę, że każdy komu smakuje, a przy niskim cisnieniu napewno nie szkodzi. Co do cukrzycy, radziłabym zapytać lekarza. <br />Zawsze trzeba pytać lekarza przy poważniejszych schorzeniach, gdy zażywa się leki i gdy są wątpliwosci <br />Wg. mnie w małych ilosciach, może nie codziennie, a np. 2 razy w tygodniu lub rzadziej, nie powinno być problemu, a raczej pomocne działanie. Najważniejsze, obserwować siebie, każdy jest inny, inne leki zażywa jesli jest problem poważny, jesli nie odpowiada, to nie zażywać. <br><br />Przy poważniejszych schorzeniach (w tym cukrzyca), gdy zażywa się różne leki - zawsze trzeba konsultować z lekarzem.<br><br />Ja bym używała np. do sałatek, zup, soków w małych ilosciach, zamiast octu winnego, którego nie lubię.<br><br />Najważniejsze - nic na siłę, nie przesadzać z dawką jesli się nie ma pewnosci. <br><br />Wodny kefir to poprostu zdrowy, fermentowany napój, zdrowszy niż wiele innych napojów, które konsumują cukrzycy.<br><br />Ale nawet najzdrowsze jedzenie w nadmiarze bardziej szkodzi niż niezbyt zdrowe, ale z umiarem. <br><br />Warto popytać na innych stronach z kryształkami. U mnie z boku po prawej jest parę linków.<br><br />Podam Ci jeden tutaj:<br><br /><a href="http://krysztalkijaponskie.pl/probiotyki-w-leczeniu-i-profilaktyce-niektorych-chorob/" rel="nofollow">http://krysztalkijaponskie.pl/probiotyki-w-leczeniu-i-profilaktyce-niektorych-chorob/</a><br><br /><br><br />Gdybys zdobyła jakies informacje dotyczące twojego pytania - daj znać.<br /><br />Pozdrawiam Cię i życzę dużo zdrowia.krystynahttps://www.blogger.com/profile/06601147712863712118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5319999100702483563.post-71878689158859303952013-01-07T11:16:55.254-08:002013-01-07T11:16:55.254-08:00Witaj Krysiu, moje kryształki ruszyły na dobre pra...Witaj Krysiu, moje kryształki ruszyły na dobre prawie po miesiącu od podróży. Teraz dobrze pracują. Woda kefirowa bardzo smaczna. Wcześniej nie mogłam się przekonać do picia zwykłej wody z cytryną, nie smakowała mi. Kefir z cytryną wchodzi mi w każdych ilościach :)<br />Mam wątpliwości tylko co do tego kto może go pić. Czy cukrzycy mogą? Czy osoby z niskim ciśnieniem też, bo czytałam, że kefir leczy wysokie ciśnienie.<br />Pozdrawiam<br />OlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5319999100702483563.post-84745086346027859162012-10-28T12:21:10.148-07:002012-10-28T12:21:10.148-07:00Witaj Olu.
Po długiej podróży, może tak być, że po...Witaj Olu.<br />Po długiej podróży, może tak być, że potrzebują trochę czasu, żeby się dobrze 'rozkręcić'. Nie długo, może z dwa nastawienia. <br />Smak woda kefirowa ma rzeczywiscie podobny do szampana. <br />Jesli masz zbyt słodki, to prawdopodobnie należy go troszkę dłużej przetrzymać w lodówce (już po przecedzeniu) , najlepiej w butelkach zamykanych na gumowy korek.<br /><br />Zamierzam wkrótce napisać następny post i podzielić się dalszymi uwagami i doswiadczeniami z wodą kefirową.<br />Pytaj cokolwiek Cię ciekawi w tym temacie. Postaram się w nowym poscie odpowiedzieć.krystynahttps://www.blogger.com/profile/06601147712863712118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5319999100702483563.post-84872700778598896862012-10-28T08:47:46.882-07:002012-10-28T08:47:46.882-07:00Zakupiłam kryształki, zachęcona na Twoich Krysiu b...Zakupiłam kryształki, zachęcona na Twoich Krysiu blogach. Trochę długo były w drodze do mnie. Więc zastanawiam się czy "dobrze pracują". Hoduję je z kilkoma rodzynkami i cukrem wg instrukcji. Mam pytanie. Jak dokładnie smakuje taki kefir? U mnie jest lekki posmak szampana, ale nie jest wytrawny, tylko słodki. Zastanawiam się, czy to nieprzerobiony cukier, czy też tak ma być. Z góry dziękuję z wszelkie informacje. Pozdrawiam serdecznie.<br />Ola Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5319999100702483563.post-84762573828451183662012-07-27T12:55:10.168-07:002012-07-27T12:55:10.168-07:00NotMilku, gdzies widziałam Twoje imię, ale nie jes...NotMilku, gdzies widziałam Twoje imię, ale nie jestem pewna, więc NotMilk jest też pięknie. <br />Dzięki filmikom można więcej przekazaż niż pisaniem, a filmików z wodą kefirową jest już sporo.<br />Woda kefirowa to temat i tak długi, postaram się jeszcze pisać.<br /><br />Co do wapnia - nie musi być takie jak ja mam, może być samo Calcium Carbonate w proszku, tej samej firmy, chyba, że znasz lepszą. <br />Ważne bardzo, żeby nie dawać za dużo - tylko szczyptę. Wtedy ziarna lepiej rosną. Nie musisz za każdym razem dodawać, zwłaszcza jesli masz dobrą wodę i dobry cukier. <br />Wg. mnie, jesli chcemy cos dodać, to najważniejsza jest soda oczyszczona.krystynahttps://www.blogger.com/profile/06601147712863712118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5319999100702483563.post-60606848643136260282012-07-27T10:13:22.373-07:002012-07-27T10:13:22.373-07:00Dziękuję Krystynko. Naprawdę świetny wpis. Postara...Dziękuję Krystynko. Naprawdę świetny wpis. Postaram się nabyć ten wapń, którym można będzie wzbogacić ten napój. Pozdrawiam!!! :)NotMilkhttps://www.blogger.com/profile/09884564068947304963noreply@blogger.com